Algemene informatie

Steekwoorden-Workshop-flyer

Blijft de gezondheidszorg nog wel betaalbaar en kunnen wij solidariteit blijven borgen?

Het Talma Instituut, Equalis en PwC hebben de handen ineengeslagen en organiseren een workshop over: Doelmatigheid & Solidariteit, vanuit de belemmeringen en uitdagingen die er zijn bij de zorginkoop/ -verkoop en de risicoverevening. In deze workshop staan voorbeelden uit de praktijk centraal en u wordt uitgedaagd om vanuit een ander perspectief te kijken naar vraagstukken in uw dagelijkse werkzaamheden. Heeft u interesse? Mail dan naar workshop-talma-pwc@equalis.nl.

Inhoud

In januari/februari 2020 organiseren het Talma instituut, Equalis en PwC de workshop ‘Zorginkoop/ -verkoop en risicoverevening: vanuit de belemmeringen en uitdagingen in de praktijk naar oplossingsrichtingen’ aan. Deze workshop vindt plaats op bij de Jaarbeurs Innovation Mile (de JIM) in Utrecht. 

Op deze dag nemen onze sprekers u mee in het belang van een goede risicoverevening voor het functioneren van ons zorgverzekeringsstelsel, de impact hiervan op de zorginkoop/ -verkoop en de uitdagingen waarmee partijen worstelen in de praktijk. Bijvoorbeeld: 

- Waarom zijn minima polissen verlieslatend en welke gevolgen heeft dit voor de solidariteit?
- Hoe dient een zorginkoper of zorgverkoper om te gaan met dergelijke verlieslatende en winstgevende doelgroepen?
- Wat zijn mogelijke maatregelen die ondernomen kunnen worden om dit op te lossen?
- En uiteindelijk, kunnen we doelmatigheid van zorg en solidariteit blijven borgen? Wat is hiervoor nodig?

In deze workshop wordt theorie vertaald naar de praktijk, belicht vanuit verschillende perspectieven: overheid (Ministeries en toezichthouders), gemeenten, zorgverzekeraars, en zorgaanbieders (e.g. ziekenhuizen, GGZ-instellingen, zorginstellingen, wijkverpleging). De opgedane inzichten vanuit deze workshop kunt u dan ook direct toepassen in uw dagelijkse werkzaamheden. De workshop wordt afgesloten met een ‘Serious Game’. U ervaart hoe het is om in de schoenen te staan van de partij “aan de andere kant van de tafel” en u wordt uit uw comfortzone gehaald. De workshop wordt kleinschalig gehouden, zodat er voldoende ruimte is voor interactie en discussie met elkaar.

Iets voor u?

Bent u verantwoordelijk voor de zorginkoop of zorgverkoop binnen uw organisatie? Of bent u als beleidsmaker actief?  Heeft u in uw dagelijkse werkzaamheden te maken met vraagstukken over solidariteit/ risicoselectie, toegankelijkheid en doelmatigheid/ betaalbaarheid van de gezondheidszorg? Houdt u van uitdagingen om uit uw comfortzone te komen tot nieuwe inzichten? Dan is deze interactieve dag interessant voor u!  Ook biedt deze dag u mogelijkheid om uw netwerk verder uit te breiden.

Kosten

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen €499 (excl. btw). Het tarief is inclusief deelname aan de dag, workshop-materiaal, koffie en thee, lunch en een borrel.

Aanmelden

Heeft u interesse voor deze cursus, laat het ons weten. U kunt een mail sturen naar Lieke.boonen@equalis.nl of suzanne.van.veen@pwc.nl. Voor een interactieve dag met een mooie afsluitende serious game is het maximum aantal plekken is 25. We laten u zo snel mogelijk weten wanneer de definitieve datum bekend is. 

Daarnaast is het ook mogelijk om de training in-house te verzorgen, dat wil zeggen bij u op locatie voor uw eigen medewerkers. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

Contact

Indien u vragen heeft, neemt u dan gerust contact op met Lieke Boonen via 06-24062568 of Lieke.boonen@equalis.nl of Suzanne van Veen via 06-10917947 of suzanne.van.veen@pwc.nl.